Start-számla és Babakötvény 2022. – Lehet, hogy még te sem késtél le róla!

malacpersely

Az igazat megvallva kicsit “belealudtam” a babakötvényes lehetőségbe, de szerencsére 2022-ben változás történt benne, és ennek apropóján ismét előkerült a téma apukám jóvoltából, aki rákérdezett, hogy elintéztük-e már.

A válasz egy kétségbe esett “Húha, szerintem nem!” volt, aggódva, hogy esetleg elbuktuk a gyermek születésekor járó 42 500 forintos életkezdési támogatást és annak kamatjait.  Feltéve persze, ha a gyerkőc 2005. december 31-e után született, mert csak azoknak jár alanyi jogon. De szerencsére nem, mert az összeg azóta is egy letéti számlán volt elhelyezve.

Kérdés, hogy lehet-e ezt az összeget növelni és érdemese-e?

Igen lehet és érdemes is, de egy kis utánajárás szükségeltetik, mert erre a letéti számlára nem lehet fizetni, ezért át kell tetetni egy Kincstári Start-értékpapírszámlára Babakötvénybe. Ezt a procedúrát nekem személyesen kb. 15 perc alatt sikerült elintéznem Mohácson a kincstár ügyfélszolgálatán, ahol egy nagyon kedves fiatalember segédkezett. A számlának semmilyen költségei nincsenek és ez az egyik legjobb magtakarítási forma, mert infláció +3% kamattal kamatozik évente. A változás pedig az, hogy 2022-től az állam a befizetések után évi 10%-os támogatást ad max. 12 000 forintig. Mert erre a számlára, már ugye tudunk befizetni.

Ami még fontos, hogy a gyermek 18 éves koráig tudunk befizetni rá tetszőleges összeget, utána már sajnos nem. Viszont azt követően még 1 évet kamatozik, amit célszerű megvárni és utána kivenni a megtakarított pénzmennyiséget.


Ügyfélkapun is intézhető az egész procedúra, de én ott sajnos elvesztem a lehetőségek tárházában és jobbnak láttam az ügyfélszolgálaton próbálkozni.

Magyar Államkincstár – Ügyfélszolgálat Mohács

hétfő: 8:00-16:00
kedd: 8:00-16:00
szerda: 8:00-16:00
(A kormányablakkal szemben és utána rögtön balra az első ajtó.)

A témában további hasznos információk fellelhetők a babaszoba.hu cikében!

 

Iratkozz fel az oldal alján a hírlevelemre és nem maradsz le az új bejegyzésekről a blogomon! Kövesd az életmódváltásomat!

Kérdésed van? Várom a jelentkezésedet, lépj velem kapcsolatba!

Rózsahegyi Áron
+36 20 922 9797
HLBS tanácsadó

Less bele a többi bejegyzésembe is!

Koronavírus ellenszere immunrendszer erősítés
Rózsahegyi Áron

Ez lenne a Koronavírus ellenszere?

A Koranvírus ellenszere az immunrendszerünk támogatása, optimalizálása (megerősítése) lehet? Pár napja sokkolt a a kislányom reakciója, amit a médiából és az iskolából rázúduló pánikkeltés váltott ki belőle a Koronavírussal kapcsolatban.

Tovább olvasom »
Rózsahegyi Áron weblapmarketing,com kész a responsive weblapom
Rózsahegyi Áron

2 éve készül a weblapom…

Végre elkészült a weblapom (egy része)! Őszintén megvallva elég erősen háttérbe volt szorítva, büdösül halogattam, de csak nem bízhattam rá másra, ha már ezzel (is) foglalkozom. Már nagyon ciki volt,

Tovább olvasom »
koronavírus
Rózsahegyi Áron

Jesszus! Koronavírus! Apa elkaptam?

Minket is megcsapott a Koronavírus szele, vagyis inkább csak a híre a gyermekemet! Az ágyam mellett állva síró lányomra riadtam az éjjel. Sokkoló volt. Kérdeztem tőle, hogy „Mizu?” és nincs

Tovább olvasom »
Mérgezett föld dokumentumfilm
Rózsahegyi Áron

Mérgezett Föld – Dokumentumfilm

Véleményem szerint ezt a filmet mindenkinek látnia kell. Rendkívül fontos a táplálkozási szokásaink tekintetében. Megdöbbentő! Óriási köszönet a készítőknek! Ha megnézed a filmet, akkor számodra is egyértelmű lesz, hogy el

Tovább olvasom »
Agykontroll alváskontroll
Rózsahegyi Áron

Agykontroll – alváskontroll

Sokszor jól jöhet egy egyszerű technika, ha az ember elalvási gondokkal küszködik. Nekem párszor már segített és a 10 éves kislányom is nagyszerűen alkalmazza. A technika neve nem más mint

Tovább olvasom »

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Facebook
Skype
WhatsApp
Print

Legutóbbi bejegyzések

VÁRJ MÉG!

Küldöm a friss cikkeket,
IRATKOZZ FEL!

Az információ hatalom,

A siker tanulható!

Add meg az adataidat és jön az infó